Feather

 
 
Hejhej!
 
Det vart visst en både solig och kall förmiddag här i byn. Solen ligger på i vardagsrummet och jag har fått dra ner persiennerna, vilket jag egentligen inte alls tycker om att göra. Mina små växter i fönstret blir lätt brända när det ligger på så starkt.
 Jag värmer precis gårdagens fläskpannkaka till lunch och till det blir det min hemkokta lingonsylt. Perfekt måltid innan jobb!
 
Igår kom stunden jag inväntat, när barnen somnat och jag får lusten att måla motivet till en av ramarna. 
En fjäder i all sin enkelhet. Inga glada färger här inte. Det är inte så att jag målar ofta här inte, men just igår kväll kände jag att jag hade just "det" i fingertopparna. Nu är bara frågan vad den andra ramen ska innehålla. Kanske blir det en ny målning eller kanske blir det ett köpt motiv av något slag. Matcha lite måste det naturligtvis göra.
 
Nu blir det strax mat och så tar jag med saffransbullarna jag bakade till jobbet. Lite fika skadar inte en frusen dag som denna!
 
 
Kram
 
 

Små svävande änglar

 
 
 
 
Godmorgon Måndag!
 
Efter önskemål handlade mammsen med sig en ängla-mobil från favoritbutiken i Helsingfors. Den fick en tillfällig placering i fönstret och nu svävar änglarna i rostfritt så fint. Blir perfekt nu när julstämningen ska in i huset!
Andra fina ting från Pentik hittar ni här, synd att det inte finns fler butiker i sverige.
 
 
Idag har man vaknat på alldeles rätt sida, tidigt också utan bekymmer. Frullen är avklarad och jag har precis diskuterat med tjejerna om vi ska ta en promenad till bibblan efter lunchen. Sigrid började fråga lite om döden när jag diskade nyss. Och ja, det är svårt att förklara vad som händer efter döden. Kanske kan vi hitta en bra bok om det sen.
 
 
Viola är på strålande humör efter att hon fått på sig kjol och sin fjärils-tröja. Men två klädintresserade tjejer i huset kan man inte mer än rycka på axlarna och låta dem sköta dagens outfit själv. Det brukar bli bra utan min hjälp.
 
Och så Sigrid, så lik sin mamma, bäddar sängen så omsorgsfullt och lägger prydnadskuddarna i ordning. Helt fantastiskt vad en sån liten grej kan göra. En bäddad säng ger genast ett städat intryck. Jag tror att tomten kommer med nya fina påslakan minsann.
 
 
KRAM

Fredag med Billy

 
 
Godmorgon!
 
Ytterligare en snabb vecka har passerat. Jag börjar få lite jullängtan och har varit nere i källaren och sneglat på kartongen med stjärnor, kulor och annat pynt. Jag tar nog och tjuvstartar adventsfixet alldeles snart, i alla fall med mitt hjärta med bjällror som får hänga i köksfönstret.
 
Helgen ska spenderas på arbetet och hemma med min tibetanska spaniel, Billy. Han har några år på nacken,15 ungefär. Så han hör väl lite dåligt ibland kanske. Eller så hör han vad han vill höra helt enkelt, eftersom han reagerar när det gäller att gå ut, få godis eller annat som gör en liten hund glad. Vanligtvis bor han hos mina föräldrar och han är pappas bästa vän. Men nu har de åkt iväg på en Finlandsresa, så Billy får hålla mig sällskap över helgen.
Vädret är inte det mest fantastiska och snart får det bli en promenad i regnet. Även här önskas inte mer julkänsla, frost och kanske en gnutta snö.
 
 
Vanlig morgonvy mot sovrummet, innan sängen är bäddad och det är väl tid att ta tag i det snart. Jag har hunnit göra mig iordning för dagen och druckit ett par koppar kaffe.
 
 
 
 
Min lilla gamling har blivit så vit om nosen, det är riktiga ålderstecken det. Det är mysigt att ha honom hemma, han tittar på mig så lugnt och nosar runt lite smått.
 
Nu önskar jag er en härlig fredag så hörs vi snart igen!
 
Kramkram

Godmorgon fredag!

 
 
Hej på er!
 
Här sitter jag och mumsar i mig frukost vid nyhetsmorgon. Helgen är på intåg igen och känslan är bra!
 
Igår jobbade jag lite senare eftersom vi hade ballongkväll i byn. Det innebär att butikerna har ballonger fyllda med rabatter (små lappar ligger i ballongerna) och när man kommer till kassan och valt vad man ska handla, får man smälla en ballong för att få sin rabatt på hela köpet. Detta infaller ungefär den sista torsdagen varje oktorber. Tror jag.
Efter jobbet träffade jag upp J på hotellet en snabbis och sedan somnade jag ganska omgående när jag kom hem.
 
Jag måste ha varit ganska trött eftersom jag drömt helt galet igen, sådär så att man tror det är verkligt när man vaknar.
 
Fredagen ljusnar, humöret är på topp och jag tar nog ett par extra minutrar i tvsoffan idag innan jag gör mig iordning.
 
 
 
Corokia still going strong!
Bara man inte glömmer ge den lite kärlek och vatten så håller den sig. Jag är lite skrajsen för mina söderfönster som tar över rummet i stort, men den har klarat sig en bit in i rummet faktiskt. Bra jobbat Mirka!
Visst påminner den om poppis-växten, Sophora en del. Men den här är lite, fluffigare och inte så "spröd" till utseendet som Sophoran.
 
Jahaja, då var det dags att njuta en sista stund denna morgon.
 
Happy Friday!
 
 
 

RSS 2.0