Julfirande

 
 
Julens mest väldoftande blomma. Jag har hyacinter lite här och var i hemmet, placerade i koppar, glasvaser och småkrukor.
 
Hej på Er!
 
Telefonen ringde strax efter 10 igår, det var vår fina J som undrade om vi skulle passa på att fira jul mellan hennes arbetspass under dagen. Sagt och gjort, jag och flickorna var nästan klara att gå ut i centrum. Vi hann slå in hennes julklapp innan vi gav oss iväg. I leksaksbutiken fick barnen välja sina julklappar som J köpte och jag passade på att handla lite bokmärkes-änglar till lite senare pyssel.
 
Sedan gick vi till nästa butik där vi fick bluda för varandra när vi handlade de sista klapparna. Spontan-jul när den är som bäst. I nästa butik köpte vi julgranspynt i guld och sist hamnade vi i matbutiken för lördagsgodis och ingredienserna till kycklingsallad. 
 
 
Väl hemma drog vi fram den lilla,lilla ikea-granen. Får inte riktigt plats med en riktig gran i vardagsrummet längre. Men vad gör man inte för barnen. Och J.
På med julmusiken, Peter Jöback. Ner med klapparna under granen. Knäppa av lite bilder framför en opyntad gran för att snabbast möjligt kunna öppna klapparna.  Jag fick agera tomte den här gången. 
 
 
 
 
J fick utmana tålamodet och trä snören på de guldiga kottarna till granen sedan. Jag lagade kycklingsallad och kokade väldoftande julkaffe under tiden. 
 
Nu är granen klädd, julen firad med våran J och de finaste klapparna utdelade. Jag fick en bok, som jag redan börjat läsa. Sista delen i den berömda triologin om Mr Grey.  Och så den urfina smyckeslådan. Julkaffet jag kokade låg också i skrinet.
 
Det är såhär hos oss, vi får spontanfira julen när inte allt riktigt går ihop sig till julafton. Våran J ska flytta innan jul och jag har redan för längesedan bestämt att hela december ska vara ett mysigt firande. Allt behöver inte hamna på just aftonen. Det är liksom inte så noga längre, det här med traditioner över lag. Bara man mår bra och skapar fina minnen utan världens stress. Jag har redan bockat av årets julklappslista och ingen är nöjdare än jag, som avslappnat kan dricka glögg i soffan istället.
 
 
Förra årets julafton firade jag utan barnen för första gången. Det snöade enormt natten till julafton och det var då vi gjorde slag i saken och tog ut pulkorna. Jag och J, mitt i natten, stående vid hotellet där gågatans sluttning börjar. Har man länge undrat om det går att åka pulka ner därifrån till gatans slut, ja då måste man förr eller senare ta reda på det.
Vi pulsade i snön som säkert vart ett par decimeter otrampad gågata just då, samhället var helt öde och vi puttade varandra i pulkorna i hopp om att iallafall komma ner till ortens klockstapel vid banken. Hade vi kommit ända ner till ortens pub, bestämde vi att vi skulle ställt pulkorna och gått in med våra mössor nerdragna över öronen för att ta en segeröl. Det funkade inte och ingen öl blev det. Men roligt hade vi och jag minns det som igår.
 
Nu är det tid att fixa sig för dagens kalas!
 
 
KRAM
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0