En pysslig eftermiddag

 
 
Hejhej!
 
Den här lediga måndagen började faktiskt med att jag fick väcka Sigrid. Det är ganska ovanligt att hon sover längre än till sju, men jag vet att hon skulle blivit upprörd om hon inte hade fått se julkalendern på morgonen, så jag petade lite försiktigt på henne någon minut innan det började. 
 
När Viola vaknade kikade vi lite på hur våra kristyränglar vi gjorde igår hade torkat. Så vi vände på dem lite grann och nu är de upphängda och fina i granen. Kan ju ta och visa hur de blev i något inlägg framöver.
 
Efter dagens lunch plockade jag fram symaskinen och måttade luciaklänningarna på barnen. Fick sy upp Violas lite och när jag ändå var igång sydde jag upp mina nya byxor också.
Gott att pyssla lite med sådant den där eftermiddagen. Jag trivs verkligen så bra med min maskin och det är riktigt roligt att sy när den har så mycket funktioner och kör på så bra. Hade säkert kunnat sitta en stund till  om jag hade haft något annat sömnadsprojekt på gång. Once you go Pfaff you never go back, skulle man kunna säga. Att ha övermatning på maskinen är guld värt när man har streschigt tyg som inte ska bubbla sig och sticka iväg på annat håll. Så himla nöjd med byxorna nu kan jag säga!
 
 
IDT- lite övermatning ser ni här, den svarta manicken som går ihop med pressarfoten.
 
Vi får se vad som händer resterande delen av eftermiddag o kväll här. Lite glögg och julmusik kanske det kan bli. Ikväll ska jag i alla fall slå på vår lokala radiostation för att lyssna på Musikhjälpen som sänds speciellt från vår turistbyrå den här veckan. Jag har redan bidragit med några slantar i bössan som vi har på jobbet.
 
Hej så länge!

Kommentarer
Postat av: Felicia

åh så kul, saknar att sy lite,..hmm

puss

2013-12-09 @ 16:41:55
URL: http://fjaelkis.blogg.se
Postat av: Bara Vara - för att min visdom behöver spridas

Vad mysigt det ser ut! övermatning är det samma som overlock, ja?

2013-12-09 @ 22:31:22
URL: http://baravara.blogg.no/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0