Den första snön

 
 
 
 
Godmorgon fredag!
 
Husfasaderna är vitfläckiga och delvis täckta av snön som drog in i natt. Snöstorm är snarare det rätta ordet. Jag vaknade någon gång strax efter midnatt och trodde att jag glömt en lampa tänd, men det vart bara mina fönster i vardagsrummet som helt och hållet bäddats in av vit snö. Som det lyste upp!
Om man bortser från de hårda vindarna känns det precis som det ska, en fredag morgon i december. Vi har hittat vår plats i soffan och mumsat i oss mackor och oboy till julkalendern för en stund sedan. Jag njuter mest av den vintriga känslan och "den enade" familjen när vi helt knäpp tysta kan ligga och dela filt. Den här morgonen är vi ett bra team, jag och flickorna.
Vi skrattade högt till kalendern idag. Hur de dansade kring "granen", som i själva verket var Hedenhös träraket.
 
Följer Du årets julkalender och vad tycker Du, och vilken är den bästa genom tiderna?
 
Jag tycker att kalendern varit kanonbra förra året och i år. Något år innan dess kändes det lite trist men nu är det en spännande och "julig" handling igen. Jag tycker att berättelser med tidsresor är roliga över lag, när två helt skilda världar krockar. Och så Fredde Granberg och Björn Gustavsson såklart!
 
En julkalender jag minns att jag gillade var, Jul i Kapernaum. Den var fin den! Och så Sune såklart, den kan man inte annat än älska.
 
 
 
 
Nu ska vi förbereda oss för dagen. Hålla tummarna för att snöskottningen frungerar som den ska och att alla håller sig lugna i trafiken, och så något av dagens viktigaste:
 
Tända ett ljus i fönstret!
För Finland
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0