Ain't stoppin' meHej fina!

Har klurat på en sak de senaste dagarna. Det har ju många gånger varit mycket snack om vad som är för privat och vad som är ok att skriva om i bloggar och liknande på nätet. En del är väldigt djupa och personliga i sina bloggar medans andra bara delar med sig lite. Var man drar den gränsen avgör nästan läsaren. Något som är väldigt privat för dig, kanske helt enkelt inte är så värst privat för mig. Sen finns det en viss skillnad på att vara personlig och privat.
Jag har hela tiden ansett att jag är ganska öppen, men nu när jag tittar tillbaka i bloggen så är jag absolut inte det.
Inte enligt mig själv i alla fall. Du som läser anser kanske något annat?


Bloggen återspeglar verkligen inte en större del av mitt liv. Det finns så mycket mer än så bakom, både på gott och ont. Jag har tappat en del av min uppdatering för något som någon annan talade om för mig, något som etsade sig fast i bakhuvudet. Personen i fråga antydde att delar av mitt bloggande inte var bra och att jag skulle tänka mig för.
Det är precis vad jag har gjort. Tänkt och inte låtit orden flöda fritt. Man kan säga att jag ingick i någon inbillning av att jag skulle censurera delar av mitt liv för att det helt enkelt inte dög att skrivas om.

Nu, såhär en tid senare, när jag fått grunna på saken, inser jag att den här åsikten helt enkelt var någon annans. Jag delar inte den och jag tror att den åsikten helt enkelt grundade sig i personens egen osäkerhet. Enligt mig själv är jag absolut inte för privat. Jag är ganska personlig, men inget som jag skriver skulle kunna göra någon annan till skada. Inte heller mig själv. Jag håller en relativt positiv ton i min blogg och jag skriver blandade inlägg om vad som intresserar mig och om vad som sker i mina dagar. OM detta sen sparas och lagras på internet i all världens evighet och plockas fram om 20 år, vad ska hända då? Det är inte så att den informationen som återfinns två decennier fram orksakar någon form av ramaskri och jag tror heller inte att det ligger i något större intresse vad lilla jag gjorde idag, 22:maj, en solig sommardag i Småland. Om jag sedan käkade pannkakor den 10 November 2010 är heller inte speciellt anmärkningsvärt.

Personen som antydde detta för sedan tid sedan påpekade också att jag sökte bekräftelse och uppmärksamhet. Just då hade jag någon form av försvarstal om det. Skyllde säkert ifrån mig att så är det inte alls. Lilla jag har minsann inte sökt uppmärksamhet. Sådär fyra ögon emellan.
Men vet ni vad?

Att söka uppmärksamhet och bekräftelse har inte blivit kriminellt än vad jag vet. Den där lagen om Jante, den plockas upp lite här och var har jag märkt. Att skriva på en blogg och få fina kommentarer ibland är faktiskt en fin bekräftelse och den är verkligen uppskattad. Annars hade jag väl stängt av kommentarerna helt? Jag har snart bloggat på lite olika håll i 7 år. Hade jag tyckt att det var dötrist hade jag ju slutat. Jag skriver för att jag trivs med det, det är kul att någon vill titta in. För att se vad lilla, lilla jag gör. Jag tänker härmed inte be om ursäkt för att jag själv tycker att det är ok att synas. Jag skadar som sagt ingen, varken mig själv eller någon annan. Om man tycker att jag är fruktansvärt tråkig i bloggform kan man aktivt välja att klicka krysset i hörnet.
Att påstå att jag ska dra ner på mitt bloggande och att jag bara söker bekräftelse är inte argument nog för att jag ska ta åt mig. Att ta åt mig av sådant trams var tyvärr sånt som jag gjorde tidigare. No more, det här är min berg- och dalbana till blogg, här finns jag och min familj. Det som ligger mig närmast hjärtat. Sen om någon annan väljer att synas mindre och inte driva en blogg. Fine för mig. Alla är vi olika. Varken bättre eller sämre.

Ha en bra dag!

KRAM
Kommentarer
Postat av: LinnNn

Stå på dig gudmor <3

2012-05-23 @ 22:23:05
URL: http://linnemmamarie.blogg.se/
Postat av: Marie S

Jag gillar din blogg precis som den är! Tycker inte att det är opersonlig men man får heller inte alla detaljer i ditt liv! Jag gillar den som sagt! :D

Kram M

2012-05-25 @ 07:55:54
URL: http://marieodanne.blogg.se/
Postat av: Lina

Bra skrivet vännen!

Du är så klok du :-*Kram <3

2012-05-31 @ 16:52:47
URL: http://loveselina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0