Frukostscones



Här i hemmet bakas det scones lite då och då. Det är barnen som önskar detta till frukosten, så det blir nån dag i veckan. Igår passade bra när dagen startade med ledighet och tiden räckte till. Till dessa är det urgott med ost och blåbärsmarmelad!

Receptet är Leilas men jag har bytt ut råsocker mot farin för det var det jag hade hemma. Men det funkade alldeles utmärkt det med!

Ugn 250 grader

7,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl brun farin
125 gram kallt smöt
1 ägg
2 dl mjölk

Ägg till pensling, farin och mandelspån på toppen.

Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och socker i en bunke. Tärna i smöret och nyp ihop med mjölblandningen. Vispa ägg och mjölk. Blanda ner detta med mjölet till en deg. Gör en längd(ca.3cm tjock) av detta på mjölat bakbord och skär ut bitar. Lägg bitarna på en plåt och pensla med uppvispat ägg. Strö på socker och mandelspån.
Låt stå i mitten av ugnen i ca 10 minuter för gyllene och smakliga scones!






Kommentarer
Postat av: Zarah - mamma, matte till mops och gravid med nr 2

Åh mums!

2012-02-19 @ 20:29:05
URL: http://zaraholine.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0