Fisksoppa med smak av saffran och tomat



Hej och hå!

Här gäller det att memorera recept innan de faller ur skallen! Några omgångar av liknande soppa har gjorts och den här gången tänkte jag faktiskt ta och skriva ner och dela med mig av detta goda recept.
Från början är inspirationen hittad från Ica. Men jag justerar lite själv som vanligt :) Detta räcker gott och väl till fyra personer.

1 gul lök
3 morötter
4-5 potatisar
2-3 msk olja
Fiskbuljong (jag tar en tärning)
7-8 dl vatten
1 burk creme fraiche med smak av saffran&tomat
1/2 ask körsbärstomater
400 g torskfilé
Hackad dill

Hacka löken. Skala potatis och morötter och skiva dessa tunnt. Fräs runt detta i olja en stund och häll sedan på vattnet med buljongen. Låt koka smått under lock i ca. 10 minuter. Häll i creme fraichen och rör om, låt koka några minuter till. Dela tomaterna och lägg i. Smaka av med salt och svartpeppar. Sist läggs torsken, skuren i tärningar i, och detta får puttra försiktigt i 7-8 minuter till.
Serveras med lite hackad dill på toppen och kanske något gott bröd till.

Smaklig måltid!





Kommentarer
Postat av: Lina

Åh detta låter supergott då jag ofta gör fisksoppor!

Skall helt klart testas :-)



Kommer ner till Gvd under 4-5 dagar nu i slutet av månaden, då vill jag ha te & tjejsnack om det går för sig? :-)



Kram <3

2012-04-17 @ 02:07:03
URL: http://loveselina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0